IMG_1017

Jag heter Sofi och har arbetat med kreativ coachning både individuellt och med grupper de senaste 15 åren. När jag började med papier mache upplevde jag en glädje som aldrig förr och  lovade mig själv  fullständig frihet att skapa, utan att bry mig om folk tyckte det var det vackraste eller vidrigaste i hela världen.  Idag är det inte bara mitt jobb och jag har en ateljé där jag skapat min egen värld i färg och form – min hyllning till livet, leken, lusten och den kreativa kraften som finns i oss alla. Jag håller till i Hjortsberga 25 km från Växjö samt  i Tel Aviv.

Jag älskar att experimentera och uttrycka mig med med ord, dans, färger, bråte samt uråldriga sagor och myter. Det är den kreativa processen från idé till färdigt alster som intresserar mig mest. Att följa lusten, vilja skapa något, traggla, ge upp, komma igen för att hitta nya lösningar är meningsfullt.

Vi människor är naturresurser med enorm potential inom oss som är dags att använda. Vi behöver inte bli kreativa, vi är det redan. Vad vi kan behöva är att förstå vårt motstånd och utmana perfektionstänkandet – och det är inte så svårt. Leken finns i vår ryggrad och  skapande uttryck sätter oss i kontakt med denna naturliga instinkt.

Mitt motto – när vi skapar blir vi fantasifulla och kreativa.

När jag befinner mig i ett ”kreativrum” med andra, trivs jag som mest. När människor plötsligt fattar skapandets egen grammatik, när skrattet och välmåendet sprids mellan arbetskolleger och jag som följd av kreativa möten med klienter får en diktbok hemskickad, en inbjudan tillIMG_1028 en utställning eller någon berättar att de äntligen våga satsa på sitt drömjobb –  ja då slår mitt hjärta klackarna i taket.

Mina kunder:
privata grupper, individuell coachning, privatpersoner, kommun, landsting, arbetsförmedlingen, företag, skolor m.m.

Utbildningar

Kurser

Några kunder som anlitat mig:
IKEA, Nordea, A-betong, Växjö kommun, Växjö universitet, Växjö Landsting, Mundekulla kursgård, Alvesta kommun, Ystads kommun, Getnögård,  Alvesta och Hovshaga bibliotek
Skapande skola projekt i skolor i bl.a, Moheda, Gemla, Alvesta, Ranana i Israel, Teleborg
förskola till högstadiet samt särskolan och projekt för nyanlända