– Förbli alert och fokuserad under hela konferensen med andning.

– Höj taket med en kreativ ”out of the box” workshop.

– Ta hand kroppen med ett stärkande kundaliniyogapass.

För att en konferens ska vara hållbar behöver deltagarna må bra. Detsamma gäller en arbetsplats. Det är svårt att vara effektiv och koncentrerad under långa stunder, vi blir stela i kroppen, börjar tänka på annat och diskret kväva gäspningar för att inte verka ointresserade. Undersökningar visar att en person i genomsnitt klarar att hålla sig koncentrerad i 45 – 120 minuter, beroende uppgiftens svårighetsgrad. Ju mer information som ska bearbetas desto mer pauser krävs för att vi inte ska förlora uppmärksamheten. Korta avbrott förutom vanliga hederliga pauser gör att mötet känns mindre monotont, förhindrar att energin inför arbetsuppgiften ebbar ut, vi får tid att hämta andan, sortera intryck och bli mottagliga för nya. Genom att då och då utföra en helt annan aktivitet vaknar hjärnan till liv och vi blir öppna för nya tankar och kläcka idéer.


”Ledarskap är att kommunicera människors värde och potential, så klart och tydligt, att de ser det i dem själva.”
Steven R Covey


Jag erbjuder skräddarsydda föredrag och workshops för företag och organisationer som bryr sig om arbetsplatsens relationsklimat, värdesätter dynamiska och kreativa grupprocesser, nytänk, lösningsfokus och produktivitet, där hälsan prioriteras högt.

  • Hänga i kulisserna under en konferensdag för att antingen flika in med skräddarsydda andningsövningar, energi laddande yogarörelser och/eller kreativa workshops under dagens gång. En annan möjlighet är att samla allt i en aktivitet vid ett enda tillfälle.
  • Kreativ workshop och föreläsning i ämnet, direkt på arbetsplatsen för att höja taket, tillsätta ny energi och bryta invanda roller och beteenden.
  • Föreläsning i medvetna andningstekniker för att stressa ner, bli mer alert, öka kreativiteten samt rörelser för en hälsosam rygg. Metoder som kan utföras var som helst, när som helst. Nerskrivna instruktioner samt filmer för daglig medveten andning följer med i paketet.
  • Kundaliniyoga pass för helhetshälsa.

Andetagen är något av de viktigaste vi har. Hade vi ägnat samma uppmärksamhet och intresse för vår andning som våra pengar hade sjukskrivningsstatistiken generellt sett mycket annorlunda ut. Rökpaus, vilopaus, kaffepaus i alla ära, varför inte göra andningspauser till en vana?Andetaget är kostnadsfritt och skattefritt. Genom att vi ta oss an några av de 20 000 – 25 000 andetag vi dagligen andas, kan vi skifta energin från trött till alert, stress till lugn, okoncentrerad till fokuserad. Läs mer HÄR.

För att äkta kreativitet ska kunna frodas krävs en tillåtande arbetsplats med högt till tak och god kolleger anda. I en skapande kick-off eller snarare kick-on knuffar jag er som grupp utanför boxen. De metoder jag använder är omöjligt för perfektionisten att rå på, Jante kommer av sig och leken som är kreativitetens rötter tar vid. Läs mer HäR.

Flytta in Himalayas bergplatå i kontoret eller konferenssalen för ett stärkande kundaliniyoga pass med andning, rörelser och meditation.
Mitt förslag är ryggpasset som fokuserar på ryggraden och andning. Det är i ryggraden ålderdomen börjar, stela ryggar, blir stela tankar. Läs mer HÄR.

Lek på jobbet främjar kreativitet, innovation och hälsa!

Kreativitet är en stark drivkraft hos människan. Vi mår bra när vi får uttrycka vår kreativitet och bidra till nya idéer, utveckling och förbättringar. Flera studier visar att de som arbetar på en kreativ arbetsplats har bättre hälsa, högre arbetsglädje och färre stressymtom.

”Jag kom ner i varv, jag stressade verkligen ner. Då jag är en person som gillar strukturer och kontroll, var jag lite rädd för att detta skulle vara alltför flummigt. Men Sofi är en väldigt opretentiös person, jordnära och rolig. Hon är rak, inkännande och jordad och delar med sig av enkla tekniker som vi kan använda på vårt eget sätt, för att ta fram det bästa i oss, för att finna kreativiteten, lugnet och balans. Inget hokus pokus.
Yogan var enkel och skapade det lugn i mig, som jag aldrig tidigare funnit i yoga, då det varit alltför pretentiöst.
Att få måla och kladda utan att tänka så mycket var befriande”.
Tack Sofi, you rock❤️
/ Petra, flygkapten.

Kunder:
Nordea
IKEA
A-Betong
Växjö Universitet
Mundekulla kursgård
Växjö kommun
Arbetslöshetsprojekt
Privata arrangemang med chefsgrupper och entreprenörer